Zeeland Aankoop Service

Aankoopbegeleiding Onroerende Zaken

Wij helpen u bij het vinden, beoordelen en onderhandelen van uw nieuwe woning waarbij de regeling geldt:

No cure no pay


Zelf een nieuwe woning kopen

Mede dankzij het internet is het erg verleidelijk zelf een nieuwe woning te kopen zonder een aankoopmakelaar in te schakelen. Dit is uiteraard mogelijk, hoewel het niet altijd verstandig is. Zo is er veel kennis nodig van bouwconstructies, notariële kwesties, onderhandelingen, contracten en ontwikkelingen in de huizenmarkt. Vaak bent u er als koper ook emotioneel bij betrokken omdat het gaat om uw nieuwe thuis. Een aankoopmakelaar kan daarom wenselijk zijn.


Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is een makelaar die u begeleidt bij de aankoop van uw nieuwe woning. De belangrijkste taak van de aankoopmakelaar is de onderhandeling over de prijs van de woning, het is echter niet het enige wat de aankoopmakelaar voor u doet. De makelaar bezichtigt samen met u de woning, beoordeelt deze objectief en beoordeelt en adviseert u bij het voorlopige koopcontract.
De makelaars kunnen dankzij hun kennis en ervaring een passend advies geven. Daarnaast kennen zij de markt en de huidige marktprijzen en streven zij naar een zo laag mogelijke aankoopprijs.


Onderzoeksplicht

De koper heeft de plicht de woning te onderzoeken. Dit houdt onder andere in dat u goed op de hoogte moet zijn van alle zaken die betrekking hebben op de aankoop van de nieuwe woning en de staat van de woning. Het is begrijpelijk dat u, wanneer u zelf niet zo bekend bent met het kopen en verkopen van een woning, begeleiding daarin prettig vindt. Dit is een onderdeel van de service die wij u graag bieden.

Voorlopige koopakte

De 'voorlopige koopakte' wordt normaal gesproken opgemaakt door de verkopende makelaar. Aangezien deze makelaar werkt voor de verkopende partij, kan het voorkomen dat de voorlopige koopakte voor u niet gunstig uitvalt.
De makelaars van Zeeland Aankoop Service kennen de valkuilen, rechten en plichten en kijken daarom samen met u kritisch naar de voorlopige koopakte. Waar mogelijk wordt onevenredig nadeel voor u weggefilterd uit de koopakte en de ontbindende voorwaarden worden met u doorgenomen.

Wat de makelaars van Zeeland Aankoop Service kunnen doen voor u:

Het tarief

Het tarief voor aankoopbegeleiding door een erkende aankoopmakelaar is € 1.500,-, inclusief bijkomende kosten kadaster, exclusief BTW. Wij hanteren de regel: No cure, no pay. Wanneer er niet gekocht wordt, betaald u dus geen courtage. Zo komt u niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan.

Aankoopmakelaar aanvragen

Om een aankoopmakelaar aan te vragen kunt u ons aanvraagformulier invullen.

Wanneer u nog vragen hebt en graag telefonisch contact opneemt met de taxatielijn kan dit via telefoonnummer 085 ‑ 536 52 50.